Nem kevés vendég tette már fel nekem az alábbi kérdéseket:

  • Mire jó a gépi kozmetikai kezelés úgy általában?
  • Mikor, melyik gépi kezelés ajánlott?
  • Milyen sűrűn érdemes/szabad a gépi kezeléseket igénybe venni?
  • Fájdalmas egy ilyen gépi kezelés alkalmazása?
  • Melyik gépi kozmetikai kezelés a leghatásosabb?

Mire jó a gépi kozmetikai kezelés úgy általában?

A kozmetikai kezeléscsoportoknak – mint pl. a tisztító, anti-aging, hidratáló kezelések, masszázsok – szerves részét képezik immár a XXI. század fontos vívmányai, a különböző kozmetikai gépek is. Ma már a modern kozmetikában olyan nano- és mikroemulziókat alkalmazunk a gépi kezelések – avagy elektrokozmetikai kezelések révén, amelyek molekulaméretük és szerkezetük miatt a bőr mélyebb rétegeibe is eljutnak. A gépi kezelések egyik legfontosabb célja tehát: fokozni a bőrbe juttatott nagy adag hatóanyagok pozitív hatásait.

Habár a mostani blog-bejegyzésemben az elektrokozmetikai kezelések típusairól általánosságban szeretnék beszélni, a konkrét kezelésekről bővebb információkat magánál az adott gépi kezeléseknél, vagy éppen egy másik blog-bejegyzésemben is talál a kedves látogató: IPL kezelés, Bővebben az IPL kezelésről, Hidrodermabrázió, Transzdermális oxigénterápia, Bipoláris rádiófrekvenciás kezelés, Mikrodermabráziós kezelés, Elektroporációs kezelés, Hidroabráziós kezelés, Led fényterápiás kezelés.

Mikor, melyik gépi kezelés ajánlott?

Hidrodermabrázió, mikrodermabrázió

Az alap – mint mindig – a bőr előkészítése, azaz a letisztítás és a peeling (radírozás), hogy a hatóanyagok intenzívebben tudjanak a bőrbe jutni. Ehhez, a gyümölcssavas, enzimes peelingek mellett gyakran hidro-, hidrodermabráziót vagy mikrodermabráziót használok attól függően, hogy melyik a legjobb a bőrnek.

Ulrahang, elektroporáció és oxigénterápia

Hatóanyagbevitelre ultrahangot, elektroporációt, oxigénterápiát alkalmazok. Az ultrahang mindenki számára ismerős, hiszen régóta a kezelések része, a hám mélyebb rétegeibe segít bejuttatni a vízben és zsírban oldódó hatóanyagot.

Az elektroporációs kezelőfej hajszálvékony csatornákat nyit meg a bőrben, ezek az ún. aquaporin csatornák, melyeken keresztül vízben oldódó hatóanyagokat lehet a sejtközötti térbe juttatni. Ez az eljárás a mélyebb rétegeket célozza meg.

A transzdermális oxigénterápia a hatóanyag-bejuttatás abszolút sztárja a kozmetikában, a leghatékonyabb non-invazív hatóanyag-bejuttató módszer. Főleg nyáron, de télen is szívesen veszik igénybe a vendégek. Amellett, hogy a hám-irha határig juttatunk be vízben és zsírban oldódó hatóanyagokat, a kezelőfejből kiáramló aktív oxigén nemcsak a bőrt varázsolja élettel telivé, hanem a tüdőbe is bejut, és napjainkban ez különösen fontos. Ki ne szeretne másfél órán keresztül pihenni, relaxálni, kiszakadni a rohanó mindennapokból? Mert ez a kezelés ilyen. A kezelőfejek finom monotóniája, bőrre gyakorolt hatása az oxigén erejével rendkívül hatékony a testnek és léleknek. A kezelés hatása pedig napokig érezhető.

Rádiófrekvencia

Vannak esetek, amikor nem elég a bőrbe hatóanyagot juttatni, a tónusán kell javítani. Erre nagyon jó eszköz a rádiófrekvencia. A meleg kezelőfej hatására azonnali feszesedés tapasztalható, de hosszabb távon a módszer a kollagénrostokat stimulálja és a bőr tömörebbé, feszesebbé válik. Mivel az azonnali feszesítő hatás csak rövid életű, a hosszú távú hatás érdekében a kúrakezelés erősen ajánlott.

Fényterápia, led-maszk, IPL

Fényterápiával is javíthatunk a bőr állapotán. Ehhez led maszkot és ipl-t alkalmazok. Mindkettő stimuláló hatású. A led maszk a sejtek energiaközpontját aktiválja és fél óra relaxációt biztosít. Egy IPL kúra után látványosan fiatalodik a bőr: eltűnnek az apró hajszálerek, a pigmentfoltok, a kisebb ráncok. A bőrfelszín és a mélyebb ráncok finomodnak, a bőr szemmel láthatóan fiatalosabb lesz: visszafiatalítjuk (fotorejuvenáció). Az IPL másik alkalmazási területe a szőrtelenítés, amely hosszú távra szőrtelenné varázsolja a bőrt. Sok esetben olyan hőhatás éri a szőrtüszőket, hogy végleg elpusztulnak.

Fontos tudni, hogy a különböző gépi eljárások kombinálhatók is egymással. Ez mindig attól függ, mire van a bőrnek szüksége a legjobb hatás elérése érdekében. A kezelés előtti személyes konzultáción természetesen ez is egyeztetésre kerül.

Milyen sűrűn érdemes/szabad a gépi kezeléseket igénybe venni?

Mivel ezek az elektrokozmetikai kezelések az egyes kozmetikai kezelések szerves részét képezik, így – a bőrállapottól függően – annyiszor alkalmazhatók, ahányszor csak a vendég ellátogat a kozmetikámba és egy gépi kezeléssel megtámogatott kozmetikai kezelést választ. Viszont érdemes tudni, hogy vannak olyan gépi-kezelések, ahol a hosszútávú hatás érdekében többalkalmas kúra javasolt.

Fájdalmas egy ilyen gépi kezelés alkalmazása?

A gépi kozmetikai kezelések nagyrésze nem jár fájdalommal, sőt még kellemes élmény is. Az IPL okoz némi fájdalmat, de a cél érdekében kibírható. Minden kezelés hatása akár azonnal érezhető. Természetesen a hosszútávú hatást és eredményeket a kúrakezelésekkel lehet elérni. Egymás után akár több kúrát is lehet végezni, attól függően mit szeretnénk megvalósítani. Ez az adott bőrállapottól és a kezelési céltól függ.

Melyik gépi kozmetikai kezelés a leghatásosabb?

Mint fentebb is írtam, nem mindegy, hogy melyik gépi kozmetikai kezelést használjuk az egyes kezelés-formáknál. A javallott kezelés-forma pedig az aktuális bőrállapot függvénye. A személyes konzultáció során átbeszéljük a lehetőségeket, és a választott kezelés révén dől el, hogy végül melyik elektrokozmetikai kezelést alkalmazom majd a kedves vendégen.

Remélem, sikerült válaszolnom a legfontosabb kérdésekre. Amennyiben mégis maradtak kétségeik, forduljanak hozzám bizalommal, és tegyék fel bátran a kérdéseiket a személyes konzultáció során.