Korpás szeborrea esetén szűkebbek a pórusok, a faggyú összetétele miatt nehezebben űríthetőek, tehát nagyon nehéz felpuhítani és a nyomkodás is fájdalmasabb. Olajos szeborrea esetén a faggyú könnyen kinyomható a pórusokból, ezért a fájdalom is minimális. Kombinált bőr esetén, ahogy az elnevezés is mutatja, többféle bőrtípus keveredik.

A klasszikus nyomkodás, azaz a manuális tisztítás során általában gőzzel vagy termomaszkkal történik a felpuhítás. Sokan nem szeretik a gőzt, mert egy intenzív és néha fojtogató, meleg pára irányul az arc felé és ugyan nagyon szépen megnyitja a pórusokat, azonban, mivel egy egész arc kitisztítása, pláne problémás bőr esetén, hosszabb ideig tart, bizonyos idő múlva a felpuhítás hatékonysága csökken.

Az utóbbi időben egyre népszerűbb a hidrodermabrázió, azaz a hydra facial néven megtalálható kezelések. Ennek során több fázisban a gép vizes oldatot fecskendez a bőrre, majd vákuum segítségével visszaszívja. Ezek az oldatok általában olyan savakat tartalmaznak, amelyek egyrészt oldják a hámot, megnyitják a pórusokat és nyáron is nagy biztonsággal használhatóak. A savak és a vákuum hatására a pórusok felső részéből távozik a felesleges faggyú, tehát a későbbi nyomkodási időt is csökkentik, hiszen az eltávolításra szánt anyagok egy része a gép elvezető rendszerébe távozik.

A Fehér Cédrus Kozmetikában Hydra Touch kezeléseknél alkalmazom ezt a technikát, azonban a gépi tisztítás bármilyen kezelés elé beilleszthető. Minden esetben egy frissebb bőrképet kapunk.