Bőrünk minden évszakban más ápolást igényel. Nyáron szívesen veszünk mindent, ami vizes, zselés, hűsít, de télen idegenkednénk tőle, inkább a melegítő, testesebb kozmetikumokat részesítjük előnyben.

Télen a nagy hőmérséklet különbség, amit a kinti hideg levegő és a fűtött helyiségek meleg, száraz levegője okoz, megviseli, kiszárítja a bőrt. A karácsonyi és farsangi időszakban az össze-vissza falatozgatások, a kevés szabad levegőn töltött idő, szintén rossz hatással van a bőrre. Ebben az időszakban nemcsak a hidratálásra, hanem a ceramidpótlásra és a kialakult bőrállapot problémáinak megoldására kell koncentrálnunk. A báli szezonban pedig elvárás, hogy a nagy napokon tündököljünk.

Sokan utaznak ebben az időszakban tengerpartra, ahol erős sugárzásnak van kitéve az arc és a test bőre és sajnos nem mindig gondolunk a megfelelő napvédelemre, viszont a naphoz nem szokott bőr könnyen leég, ha nem figyelünk oda.

Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy síelés közben is leéghet az arc, ha nem használunk fényvédőt. A szél, a hideg is szárazzá teheti a bőrt, tehát a hegyekben is fordítsunk gondot a bőrápolásra.

Bár az illatszerboltok és a gyógyszertárak polca tele van különböző termékekkel, de a bőrproblémák megoldását bízzuk szakemberre: kozmetikusra és/vagy bőrgyógyászra. A helyes bőrápolás sokkal komplexebb dolog, mint ahogy azt gondoljuk.

Ha Ön is szeretné megtudni hogyan ápolja helyesen a bőrét, előre egyeztetett időpontban szívesen várom egy ingyenes konzultációra.

téli bőrápolás
ingyenes konzultáció