Ránk, kozmetikusokra hárul a feladat, hogy segítsük vendégeinket, ezért szakmailag nekünk is folyamatosan meg kell újulnunk, hogy kívánságaikat teljesíthessük. A modern idők asszonyai már nem elégednek meg egy „kis kezeléssel”, nekik összetettebb protokollokat kell ajánlanunk, akár több módszert is ötvözve egy kezelésen belül.

A kozmetikában többféle bőrtípussal és céllal kezeljük a vendégeket. Léteznek ún. „alap” kezelések, melyek során a tisztítás, a hidratálás, a hatóanyagbevitel, az öregedési folyamatok lassítása a cél. Azonban sok esetben az alap kezelést a nagyobb hatás érdekében ki kell egészíteni a bőrállapotnak megfelelő plusz fázissal vagy gépi kezeléssel. Ha több módszert alkalmazunk, kombinált kezelésről beszélhetünk. Ez alatt nem csak az arc, hanem a test kezelését is értjük.

Egy tisztító alap arckezelés lépései az én gyakorlatomban:

  1. Letisztítás
  2. Peeling
  3. Tonizálás
  4. Felpuhítás
  5. Tisztítás
  6. Fertőtlenítés, összehúzás, nyugtatás
  7. Hidratálás
  8. Masszázs
  9. Záró ápolás

A masszázst azért szeretem a kezelés végén, mert addigra a vendég már túl van minden beavatkozáson (pl. tisztítás, gyanta, szempillafestés) és nyugodtan pihenhet és még egy tisztító kezelés után is jó emlékkel távozik.

Természetesen más kiegészítést kap az a vendég, aki nagyon sok aknéval és/vagy komedóval küzd, mást az, akinek már csökkent a faggyútermelése, de a T-vonalban tisztítást igényel és inkább az anti-agingre kell tenni a hangsúlyt. Az én vendégeim kifejezetten kedvelik ezt a típusú tisztítást, mert nagyjából egy tisztító kezelés ideje alatt egy kényeztető kezelést is kapnak (az Árlistában Clear Skin Combi kezelésként található meg).

Azoknál a kezeléseknél, ahol a hidratálás, a táplálás, az anti-aging a cél, kombinálni szoktam a gépeket, eljárásokat, mert így több problémát tudok egyszerre megoldani, mivel hatok az izmokra, a kötőszövetre, a sejtek állapotára. Bőrdiagnózis után javaslatot teszek a lehetőségekre és a vendéggel egyeztetve állítom össze a kombinációt.

Ősztől tavaszig a bőr megújítása van fókuszban. Ez történhet savakkal, különféle dermabráziós hámlasztásokkal, fotorejuvenációval, mezopennel. A mezopenes kezelés kiegészíthető elektroporációval, hogy még intenzívebbé tegyük a hatóanyagok felszívódását.

A megújítás után fontos a bőr hidratálása, táplálása. Ezeket a kezeléseket érdemes kúrában végezni, ezért ez is kombinált kezelésnek tekinthető, hiszen a megújítás időszaka után a cél az elért állapot fenntartása.

A kombinációk tárháza elég nagy, a vendég bőrének állapota, ideje függvényében állíthatom össze az egyes programokat. A technológiák ötvözése hatékonyabbá és eredményesebbé teszi munkám. Vendégeim elégedettsége, csillogó szeme és boldog mosolya, ha a kezelések, kúrák végén a tükörbe néznek, mindennél fontosabb nekem.

Várom szeretettel kozmetikámban egy személyre szabott program kialakításával és végrehajtásával.

kombinált kezelések
tisztító arckezelés lépései